Saturday, August 2, 2014
Pastrama de oaie
http://www.ce-retete-mai-fac-fetele.ro/2009/10/pastrama-de-oaie.html
Timp: 4-5 zile
Portii: 2
Ingrediente: 2 felii pulpa de miel sau oaie frageda, 1 capatana de usturoi, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper, 1/2 lingurita boia, 1/2 lingurita cimbru, 2 linguri vin alb
Mod de preparare:
Spalam si zvantam carnea de oaie cu servete de hartie. Daca e cazul o desosam si o potionam. Eu am avut doua felii de pulpa de oaie asa ca nu am mai avut ce portiona ;)
IMG_0309
Pisam usturoiul si pregatim condimentele intr-un vas.
IMG_0312
Amestecam condimentele pana obtinem o pasta si frecam bine carnea cu ea.
IMG_0315 IMG_0316
Turnam apoi doua linguri de vin alb peste carne si asta-i tot.
IMG_0318
Impachetam in folie alimentara si tinem la frigider 5-7 zile. O mai intoarcem dupa cateva zile ca sa stea umeda pe toate partile.
Asa arata inainte sa intalneasca gratarul :P
IMG_0399
Asa arata inainte sa intalneasca cutitul si furculita. Iubitului meu ii place mai prajita, el a facut gratarul :P
IMG_0413
Si asa arata inainte sa ma intalneasca pe mine :D
IMG_0414
Am servit cu cartofi prajiti, mamaliguta, castraveciori murati si must. Prea bun, un adevarat ospat…
Labels:
Romanian
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment